-
Kategorier
- Atleter (42)
- Forældre (17)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (4)
- Træner (28)
-
Seneste indlæg
Badminton spilleren Josephine Van Zaane – om når tankerne forstyrrer i sporten
Josephine er 24 år gammel og har dyrket badminton siden hun var 9 år. Hun blev introduceret for sportsgrenen gennem sin storebror der selv spillede badminton. En dag havde han inviteret hende med ud i hallen for at spille med ham, og træneren spottede hurtigt hendes talent og fik hende til at træne med på holdet næste gang.
I starten jonglerede Josephine med flere forskellige sportsgrene, heriblandt fodbold, som hun havde spillet siden hun var 4 år og som dengang var hendes ynglingssport. Hendes hjerte endte dog med at banke for badminton, som blev den sportsgren hun fokuserede på i sin videre sportskarriere.
Det bedste ved badminton, er ifølge Josephine, meget simpelt: at spille! Man kan ikke nøjes med at være god til en ting hvis man vil spille badminton; det kræver både en god teknik i sine slag, bevægelse, taktik, mental styrke, samarbejde (når man spiller doublespiller) samt den fysiske form bliver nødt til at være i top, både styrkemæssigt og udholdenhedsmæssigt. Kombinationen af disse færdigheder er hvad Josephine elsker ved badminton.
I starten synes jeg, at mental træning var en udfordring, og det faldt mig ikke særlig naturligt. I dag er jeg dog utroligt glad for at mentaltræne, og resultaterne jeg har fået på træningsbanen, i kampsituationer og i min hverdag generelt, har været hele forløbet værd.
Da jeg startede hos Mental Motion, var det vigtigt for mig, at få styr på mit stressniveau. Det gik op for mig, hvordan pres påvirkede min træning og mine kampe, og mental træningen har derfor hjulpet mig med at trække vejret dybt en gang imellem, så jeg får slappet af i hovedet og komme helt ned i arousal.
Igennem det halvandet år jeg nu har gået hos Mental Motion, har jeg lært at man ikke altid kan kontrollere og skubbe sine tanker væk på den måde som jeg ellers gerne ville kunne. Jeg har dog lært at registrere og acceptere at de er der, samt været forberedt på at disse forstyrrende tanker kan komme i trænings- og kampsituationer. Det er dog ikke altid lige nemt at udføre de opgaver jeg får af Mental Motion, selvom jeg ved præcis hvad der skal til, men igennem mit forløb er jeg blevet meget bedre på det område.
Jeg vil anbefale andre atleter at tage et kig på deres ugeplan og bedømme hvor meget fysik, teknik og taktik fylder i deres sport, samt hvor mange timer om ugen de træner disse elementer. I de fleste tilfælde, hænger dette meget godt sammen for de fleste sportsudøvere.
Derimod, hvis jeg spørger en anden atlet om, hvor meget det mentale fylder i deres sport for at de kan præsterer optimalt, og samtid ser på hvor mange timer om ugen de bruger på mentaltræning, hænger det ofte ikke så godt sammen. Derfor er mit bedste råd at få styr på sine prioriteter, så man får inkorporeret mentaltræning i sin rutine.
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251