-
Kategorier
- Atleter (42)
- Forældre (17)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (4)
- Træner (28)
-
Seneste indlæg
Karoline startede med at ride da hun var 8 år gammel og da hun fik sin første pony som 10-årig, begyndte hendes interesse for dressuren for alvor at tage fat. Karoline startede med at ride fordi hun altid har været glad for heste og i dag fejler hendes motivation ikke noget:
”Det bedste ved dressur er helt klart samarbejdet og kommunikationen mellem hest og rytter. At man med små signaler kan kommunikere med et stort dyr. Det er en fantastisk følelse de dage hvor det hele lykkes, og det er de dage, som er det hele værd. Derudover er det fedt at nå sine målsætninger, og det er det, som motiverer mig.”
For Karoline har mentaltræning hjulpet hende til en forbedret opmærksomhed, på det der til tider forstyrrer hende, både i og uden for sporten. Fokus på negative tanker og frustrationer, over når ting ikke lykkedes, har før fyldt meget i Karolines liv. I dag oplever hun dem stadig, men hun tilgår dem med en form for accept og med et helt andet fokus:
”Mentaltræning har i det hele taget hjulpet mig til at have fokus og være målrettet. En situation hvor mentaltræning har hjulpet mig meget var til et stævne. Jeg bemærkede hvordan jeg sad på hesten, mærkede efter om jeg spændte op, og flyttede fokus fra de negative tanker til hvad min underviser og jeg havde aftalt. Jeg fik koncentreret mig om det program jeg skulle ride i stedet for dem der stod på sidelinjen. Det blev til en god oplevelse og et succesfuldt stævne!
En anden situation, som ikke har været i min sport, var til en af mine eksaminer i 1.G. Jeg havde en plan for, hvordan min eksamen ville forløbe. Så jeg havde planlagt hvad jeg skulle sige først, i hvilket tempo jeg skulle tale, og huske at trække vejret og holde pauser. De små ting, som i det hele gjorde, at jeg bevarede roen og koncentrationen og dermed blev det til en succes.
Hos Karoline har det mentale arbejde givet hende en række strategier og fokusområder:
”Jeg har lært, at det er okay at være nervøs. Det med at acceptere at de negative tanker kan være svært, men det er jeg blevet bedre til. For mig har det virket at lægge mit fokus på noget andet. Hvad jeg tænker, hvad gør jeg fysisk, og så tænke på gameplanen.
Jeg er mere fokuseret i min træning. Selvom jeg troede jeg trænede fokuseret hver gang, har jeg fundet ud af, at jeg kan træne endnu mere fokuseret. Jeg har lært at lave fokuspunkter og målsætninger, og det kommer jeg til at bruge meget fremover!
Jeg er blevet meget mere bevidst om mig selv generelt. Såsom hvordan jeg handler og føler i en presset situation, eller hvordan jeg reagerer når der bliver skubbet til mine grænser. Ligeså snart man har bevidstheden, er det meget nemmere at arbejde med problemerne der opstår.”
For Karoline har det at mentaltræne også været en hård proces, som har krævet både stor selvindsigt og bevidsthed.
” Det svære ved mentaltræningen er, at erfaringen ikke kommer af sig selv. Det er en længere proces, hvor det kræver en indsats fra en selv. Man skal være meget opmærksom på sig selv. Det sværeste synes jeg har været at skulle tænke over at bruge mine redskaber, jeg har lært i Mental Motion i de pressede situationer. Men det er her man lærer noget og bliver stærkere. Bortset fra det, er det ikke vildt kompliceret at mentaltræne, hvis altså man gerne VIL det.
For Karoline er hun heller ikke i tvivl om sit råd til dig der overvejer om mentaltræning skal være en del af dig og din sport:
” Hvis du overvejer at starte med at mentaltræne, og hvis det lyder som noget for dig, så giv det en chance! Du kan kun blive bedre. Der er altid områder der kan arbejdes på, og det behøver ikke kun at være inden for din sport.”
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251