-
Kategorier
- Atleter (42)
- Forældre (17)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (4)
- Træner (28)
-
Seneste indlæg
Hvorfor er det lige præcis der, hvor der står mest på spil, at man tøver, tænker for meget og føler for meget? Hvorfor er det der, man har alt for meget fokus på, hvad der sker omkring én i stedet for at have fokus på lige det, der sker her og nu? Det er Øjeblikket før sparket, skuddet, sprinten, løftet eller hvad det må være.
Det er det dælens pres, vi ofte har tendens til at lægge på os selv i de afgørende minutter, der virkelig sætter det øgede pres på os. Måske du kender det?
“Nu skal den være der” “Kom nu, afgør det” ”Løb hurtigere” “Afslut spillet” ”Det er nu det gælder” ”Nu er chancen her” ”Kom nu kom nu kom nu”
Ofte følger der en frygt med dette pres. En pludselig frygt for ikke at kunne afgøre spillet, ikke at være god nok, ikke at have det der kræves. Frygten vil føre til en kropslig reaktion, som kan komme til udtryk som gummiarm/ben, dårlig koordination, tung krop, hjertebanken, smerter, stivhed, og som i sidste ende ofte resulterer i fejl.
Hvis du er nysgerrig på at vide mere om, hvordan du mentaltræner hos os kan du læse mere om vores forløb til sportsudøveren. Så kan du få et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.
Sabine er 14 år og spiller tennis. Hun har store problemer med de afgørende bolde og oplever netop dette som værende en kæmpe udfordring på banen. Sabine fortæller, at det nogen gange tager hende hele 10 bolde at afgøre et sæt, og at hun nogen gange slet ikke kan afslutte det, og i stedet ender med at tabe sættet eller kampen.
”Selvom jeg er langt foran og har virkelig mange set eller match bolde, så ødelægger jeg det bare for mig selv. Jeg bliver så ked af det bagefter, fordi jeg bare ved, at jeg kunne have spillet bedre. Jeg førte jo hele sættet, så hvis jeg bare fortsatte med at spille, som jeg ved, jeg kan, så var det aldrig sket at jeg tabte. Men det er som om, at jeg bare går i stå. Som om at jeg slet ikke er med i kampen mere, som om jeg ser mig selv udefra. Det er en underlig følelse, fordi på en måde føler jeg, at det slet ikke er mig, der spiller. Som om min krop ligesom bare giver op og mit hoved slet ikke er med. Jeg mister fokus på kampen fuldstændig, og er meget mere opmærksom på, hvad der sker udenfor banen.”
Har du prøvet det samme? At dit niveau pludselig falder i en presset situation, hvor du kan afgøre spillet? Sabine gennemgik en hel del bevidsthedstræning, før hun fandt ud af, præcis hvad det var, der foregik i de afgørende minutter, hvor tingene ofte gik galt for hende. Derefter fandt Sabine og jeg sammen ud af, at der faktisk var en masse frygt-tanker i netop denne periode af spillet, som skabte et stort pres på Sabines skuldre.
Det var tanker, som hun, før hun startede i forløb hos Mental Motion, slet ikke havde været opmærksom på, var ødelæggende for hendes præstation. Efter en del arbejde med at få disse tanker ’parkeret’ og med en fornyet tilgang til den afgørende periode i ethvert sæt, lærte Sabine at for hende, var det vigtigt, at hver bold skulle spilles som om der stod 0-0. Hver bold talte, og hver bold skulle spilles med samme intensitet og fokus. Sabine tillærte sig nogle mentale færdigheder inden for koncentration og kontrol af den indre dialog, der i dag hjælper hende i de sidste afgørende minutter af hvert sæt.
Hvordan træner du dig selv til at kunne vinde kampen hjem, når presset stiger i den sidste afgørende fase? Vi tilbyder alle sportsudøvere en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig.
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251