Lav selvværd kan påvirke mange aspekter af dit liv som for eksempel din selvtillid, hvordan du har det følelsesmæssigt, din tilgang til dine sociale relationer. Det kan føre til undgåelse af udfordringer eller nye oplevelser, frygt for at mislykkes eller blive dømt af andre, og en generel følelse af utilfredshed med sig selv.
Det er vigtigt, at du får talt ud om det du føler er svært. I et forløb kan vi hjælpe dig til at finde mere indre ro og på den måde tackle det svære i dit liv med mere overskud. Vi kan bremse en negativ udvikling, og dermed sørge for, at det bliver nemmere at være dig. Vi hjælper dig med at finde en vej, når det hele føles svært og uoverskueligt.
TRIN 1
Vi får os et overblik over de situationer, du oplever som særligt svære lige nu, og så tager vi en snak om hvad der sker i de situationer.
TRIN 2
Vi introducerer til det vi kalder ‘bevidsthedstræning’. Her lærer vi dig hvordan du kan registrere hvad der sker, når du står i en situation der er svær eller ubehagelig, og vi tale også om hvorfor det er vigtigt at lære sig selv at kende i netop disse situationer.
TRIN 3
Her finder vi sammen frem til en konkret plan for hvordan du kan arbejde på at gøre nogle af de svære situationer nemmere for dig at være i. Vi fjerner således ikke det svære, men vi øver os på at være i det på en ny måde.
TRIN 4
Nu går vi igang med at øve forstået på den måde at du nu ved hvilke redskaber du kan bruge i de forskellige situationer, og vi aftaler fra gang til gang hvad du øver dig på.
Vi arbejder i minimum fem sessioner, så vi når alle 4 trin igennem. Der vil være hjemmeopgaver i mellem hver session.
Mange af de unge vi taler med oplever at have uro og tvivl indeni. De oplever tankemylder og fortæller, at de er optaget af at skulle passe ind, se ud på en bestemt måde, kunne klare mange ting på en gang og helst være dygtig til det meste. De oplever det som både et ydre og et indre pres. Vi kan hjælpe dig til at finde mere indre ro og tackle dine tanker via teknikker og strategier.
Kan du genkende, at der er mange dele i dit liv du gerne vil lykkes med, men at du kæmper med at få enderne til at mødes? Når alt skal være “perfekt” eller bare i nærheden, så kan det tage alle dine kræfter. Igennem samtaler kan vi hjælpe dig til at balancere tingene bedre, så du får mere energi. Vi hjælper dig med at håndtere de mange tanker og følelser, der forstyrrer dig ved at give dig helt konkrete metoder du kan bruge til at finde ro.
Mennesket har op til 60.000 tanker i døgnet! Vildt, ikk? Det betyder, at hvis vi ikke ved hvordan vi giver slip på tanker, så kommer vi let til at være meget “oppe i vores hovede”. Det kan skabe uro i kroppen, en følelse af tvivl, eller måske en oplevelse af ikke at slå til. Vi kan ikke fjerne de negative tanker, men vi kan øve os på, hvordan vi ikke lader os styre af dem, og på den måde får de ikke lov til at fylde så meget. Det skaber frihed.
Har du oplevet præstationsangst, når noget var vigtigt for dig? Det er din krop der fortæller dig, at noget vigtigt venter forude. Hermed ikke sagt at det er rart. Men når du ved hvordan, kan du træne dig til at håndtere din præstationangst, så den ikke forstyrrer dig. Vi hjælper dig med at træne din evne til at håndtere svære tanker og følelser, og på den måde tage kontrol over, hvordan du ønsker at agere i de situationer, der kan føles svære. Det kan skabe mere ro, og dermed mere overskud.
“Jeg har nydt at fordybe mig i mine tanker og handlinger, og kan virkelig mærke, det gør en forskel for min hverdag. Jeg har fundet mere ro”
“Mentaltræning har helt klart hjulpet mig med at tage beslutninger på baggrund af hvad jeg vil og ikke hvad andre vil for mig”
“Vi har snakket om, hvem jeg er og hvor og hvad jeg kommer fra, så jeg lidt nemmere kan forstå, hvorfor jeg reagerer, som jeg gør”
“Det har været vigtig for mig at forstå hvad der sker inde i mit hoved når jeg pludselig brænder sammen og lære at finde ro med situationen”
“Jeg har fået et meget klart håb, nærmere overbevisning, om at jeg er som jeg skal være, og at mine muligheder er mange”
Start med at booke et uforpligtende møde, hvor vi sammen taler om, hvordan et forløb kunne se ud for dig. På mødet har du mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have. Her efter kan du beslutte om det er noget for dig.
Janne er uddannet cand.scient. idræt og psykologi og master i sportspsykologi. Videreuddannet i kognitiv terapi, ACT og på nuværende tidspunkt igang med en 4 -årig uddannelse til familie og psykoterapeut. Janne startede Mental Motion i 2010.
“Jeg har siddet i samtaler med tusindvis af unge og forældre igennem de sidste mange år. Tidligere har jeg rejst med landshold igennem min tilknytning til Team Danmark, været fast tilknyttet sportsklubber og organisationer og har derfor stor erfaring i arbejdet med teams, ledere og kulturforandringer.
I dag er mit arbejde centeret mere omkring den enkelte og familien. Jeg bruger min tid på 1:1 sessioner, familiesessioner, foredrag, workshops og udvikling af online materiale til forældre.
Mit store ønske er at støtte til mere ro ved at kunne sænke det indre pres. Jeg tror på det er vejen frem til en liv i trivsel (det meste af tiden). Vi skal vide hvordan vi passer på os selv, også når verden brager afsted med krav og højt tempo. Det er den største fornøjelse at være vidne til når både unge og forældre finder egen vej, står sikkert i deres valg og dermed aktivt tager stilling til hvad der er rigtigt for dem”
Kasper Dick Henriksen er uddannet cand.scient. idræt og sundhed fra SDU, med speciale i sportspsykologi og talentudvikling. På nuværende tidspunkt er Kasper igang med en 2-årig uddannelse til relationskompetent leder og familierådgiver.
“Jeg har et særligt fokus på at skabe trivsel, udvikling og kompetence hos de unge og voksne udøvere jeg arbejder med. Jeg har flere års erfaring med individuelle forløb, klubforløb, skoleforløb og team/hold forløb. Jeg går ind i alle samarbejder, med en motivation om, at alle der indgår i et samarbejde med mig, skal have konkrete værktøjer med, så de på sigt kan stå på egne ben. Uanset om du er voksen, træner, ungt menneske, udøver eller arbejder i erhvervslivet.
Mit store ønske er at skabe et andet og mindre resultatorienteret billede af hvad sport er. Det skal være glæden og legen der driver processen til at blive bedre i din sport, og ikke andres forventninger.
Det er blandt andet det du vil møde, når du arbejder med mig. Vi øver os i hvordan vi indgår i relationer med andre, for at få øje på hvornår vi tager deres på os, og dermed ikke længere lytter til os selv.
Det vigtigste for mig er at skabe en god relation. Relationen er afgørende, når vi sammen skal skabe forandringer eller bygge videre på dine kompetencer.
Simon, cand.psych. med speciale i motivation og mental sundhed.
”Det kan være svært at tale om de negative tanker, uroen i kroppen eller den lave selvtillid. Derfor lægger jeg stor vægt på relationen til det menneske, jeg sidder overfor. Med en tryg relation får vi skabt et rum, hvor der er ro, tid og plads til at snakke om de svære emner.
Jeg har rigtig mange samtaler med unge, der fortæller, at de kæmper med negative tanker. Det kan være tanker om dem selv og hvad de er værd, tanker om ting der er sket eller om fremtiden. Fælles for dem alle er, at de negative tanker fylder alt for meget hos dem. Tankerne gør det svært at være dem, de allerhelst vil være. Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at håndtere det svære på måder, der giver mere overskud og plads til det gode i livet.”
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251