-
Kategorier
- Atleter (42)
- Forældre (17)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (4)
- Træner (28)
-
Seneste indlæg
De sidste par år er gamingen virkelig kommet på landkortet som en professionel sport. Chipsene er skiftet ud med gulerødder, der er kommet fokus på fysisk træning og form, samt taktikken er skræddersyet til hvert game og bane. Som i alle andre sportsgrene er gameren også et menneske, som bliver presset og udfordret i sin sport og hverdag. Derfor mener vi, at lige som håndboldspilleren, fodboldspilleren, poolspilleren mv. skal træne mentalt, så skal gameren også.
– Har du prøvet at blive irriteret over at blive skudt af den samme igen og igen, hvor du efterfølgende begynder at spille mere hektisk og forhastet?
– Tager dine facts og score for meget at dit fokus, så du begynder at spille dit eget spil og glemmer teamet?
– Har du svært ved at håndtere, at meget af din gaming foregår om aftenen/natten og du derfor har svært ved at holde en normal hverdag?
– Oplever du at blive irriteret eller vred, når du har valgt en support hero (en helt der hjælper de andre helte med at være gode) og så er der en, som vælger en carry hero (en angribende helt), som slet ikke kan spille den?
Det du oplever er helt naturligt og en del af det at gå op i sin sport. Du er helt normal og alle andre har også svære følelser og tanker, som påvirker deres spil.
Spørgsmålet er, om du skal træne din mentale styrke, så du kan spille det spil, som du ved du kan og som er bedst for dit team?
Det er et spørgsmål som tit kommer frem. Det er en myte, at enten har den enkelte det eller også har hun/han det ikke. Alle kan mentaltræne og blive mentalt stærke! Det kræver vilje, lyst og mod at træne mentalt, og du skal være indstillet på at mentaltræne i din normale træning hver gang!
– Tænk over hvor mange gange du har prøvet forskellige kombinationer af items (redskaber som gør din helt bedre), før du vidste, hvilke items du skal købe hvornår?
– Hvor mange gange har du prøvet at lave headshots, og stadig synes, det kan være svært at gøre hver gang?
– Tænk på hvor hurtig du er på tasterne nu, i forhold til da du startede med at game? Og hvor hurtige de professionelle er i forhold til dig?
Der er ingen quickfix!
Mentaltræning er det samme som normal træning. Det kræver tid, lyst, mod og vilje. Du skal vælge at prioritere det i din træning. Du skal være dedikeret og arbejde målrettet med mentaltræning, før du oplever forbedringer. Derudover skal du blive ved med mentaltræning, da det ellers forsvinder. Hvad ville der f.eks. ske, hvis du stoppede med at øve dig i at skyde, når du spillede Counter-Strike? Ville du blive bedre? Du ville helt sikkert blive dårligere!
Et af de emner, der oftest arbejdes med til mentaltræning er fokus.
– Har du prøvet at dine tanker bliver fanget af noget du skal senere, lektier eller arbejde, når du skal være allermest klar i gamet?
– Eller har du prøvet ‘at du simpelthen ikke kan slippe sidste rundes fejl?
Det er helt naturligt. Du er et menneske og vi bliver alle ufokuserede eller mister koncentrationen en gang imellem, selvom vi gerne vil være 100 procent fokuseret.
Du skal forestiller dig, at dit fokus er en lommelygte, hvor du selv kan vælge, hvad du lyser på. Men det kræver mentaltræning og hårdt arbejde, hvis du skal blive god til at styre lommelygten.
Det kan være tanker om, hvad du skal lave i morgen, der tager din opmærksomhed. Når de gør det, er det vigtigt, at du øver dig i at lægge mærke til, at du er ufokuseret. Det er helt normal. Hvis du ikke oplevede at være ufokuseret eller miste koncentrationen, så var du en superhelt eller en robot.
I Mental Motion bruger vi en lyskurv, når atleterne skal træne deres fokus.
Rød– Er når du er fokuseret på noget uden for spillet. Det kan være lektier, din dag i morgen eller hvad du skal have at spise i aften.
Gul– Er når du har fokus på noget inden for spillet, men som er noget andet end din opgave eller plan. Det kan være du bliver ved med at holde fast i, at du døde til den dårligste på mappet. Eller du kom til at købe de forkerte items, så nu kan det hele også bare være lige meget!
Grøn– Er når du har du fokus på din opgave eller nuet. Det kan være at følge taktikken eller dække et bestemt område, selvom du har lyst til at angribe.
Hvis du gerne vil mentaltræne og øve dig på at fokusere, er det først og fremmest vigtigt, at du øver dig i at kunne registrere, når du er i det røde eller gule fokus. Det kan være, du bliver fanget i det røde fokus, hvor dine tanker er på alt muligt andet end kampen. Der gælder det om at komme tilbage til det grønne fokus så hurtigt som muligt. Det kaldes refokusering. Det er bedre kun at være mentalt 2 sekunder på Hawaii end 5 minutter, når I er i gang med at vinde en vigtig kamp.
Hvornår skal du starte med at træne mentalt? Eller kan du godt lide at være mentalt på Hawaii, når du skal være allermest klar?
Mentaltræning handler om træning og alle kan træne mentalt. Hvis du er nysgerrig og overvejer, om et mentaltræningsforløb kunne være noget for dig, så book en gratis uforpligtende samtale hos os og høre mere.
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251