LÆRERKURSUS:
Trivsel igennem selvomsorg og grænsesætning
Nu kommer jeg med en påstand: – aldrig har det været så udfordrende at være lærer som det er i dag.
Vi lever i et accelereret samfund, hvor den evige søgen efter anerkendelse udefra har manifesteret sig i måden vi er i verden på. Det kan mærkes på den unge generation, hvor mange oplever uro og en grundfølelse af utilstrækkelighed. Og på samme måde kan det ses i en forældergeneration, der søger svar på alt, medbestemmelse og indflydelse i en grad så det kan virke hæmmende for arbejdet i skolerne.
Kurset her er en håndsrækning til alle jer derude i klasseværelserne, der hver dag skal navigere i samfundets krav om elevernes performance kombineret med nutidens krav om nærvær og omsorg for den enkelte. I er på hårdt arbejde, og I skal vide noget om hvordan I passer på jer selv.
Kurset her er en forebyggende indsats mod stress og udbrændthed.
Står du også med en klasse, hvor:
- Der er uro og nogen gange kaotiske tilstande
- Du kan være udfordret på børn og unges mentalitet
- Du oplever flere forældrehenvendelser, og finder det ressourcekrævende
- Det er svært at prioritere ressourcerne. Nogen kræver meget, og andre får for lidt
- Du kan være i tvivl om hvilke metoder der er bedst for at skabe trivsel i et fællesskab
- Du kan føle dig udbrændt efter en arbejdsdag
- Du gerne vil lære mere om metoder til stærkere relationsarbejde
- Du kan være udfordret på sætte dine grænser, og derfor tyr (for ofte) til skæld ud
- Du er begyndt at blive i tvivl om lærergerningen stadig er noget for dig

Trivsel går forud for læring
Kravene til lærergerningen har skiftet markant det sidste årti. Samarbejdet med børn, unge og forældre kræver andre metoder, ressourcer og tilgange end for blot 10 år siden. Det betyder at jobbet i dag i særdeleshed kræver at man ved noget om selvomsorg, grænsesætning og relationskompetence for at kunne trives.
Som lærer er du skolet i at danne relationer, og du ved alt om at tryghed og tillid er fundamentet for trivsel. Men hvordan lykkes du med at skabe kontakt til alle, når enkelte elever kræver det meste? Hvordan håndterer du krav om fagligt niveau samtidig med at du er nærværende? Og hvordan passer du på dig selv, når følelsen af utilstrækkelighed kan ramme?
Kurset her er ikke endnu et projekt om inklusion, børnenes trivsel eller differentieret undervisning.
Kurset handler om at styrke DIN trivsel som lærer.
Målet er at opkvalificere din hverdag igennem en værktøjskasse, der har til formål at gøre dit job, til ét du gerne vil stå op til hver dag.
På kursusdagen(e) guider jeg jer igennem nedenstående emner:
Selvomsorg igennem grænsesætning
Vi kender den alle sammen; det der med at tage egen iltmaske på før du kan hjælpe andre. Men hvordan foregår det i en presset hverdag, hvor kravene og skiftene er store? Hvilken betydning har evnen til at selvafgrænse med evnen til at passe på sig selv, før vi passer på andre? Vi dykker ned i behovsbevidsthed og omsorgsfuld grænsesætning. Jeg tilbyder en værktøjskasse med metoder, der vil lette hverdagen for den enkelte lærer. Det vil skabe mere overskud og energi.
Evnen til at gå fra uro til ro
Hvad har nervesystemet at gøre med vores evne til at samarbejde? Hvordan udvikler vi et fleksibelt nervesystem, hvis vi ikke allerede har det? (det har de færreste). Sammen kigger vi på hvordan vi regulerer os fra uro til ro – hele essensen i at kunne håndtere krav og udfordringer udefra, og en afgørende evne for at trives. Kurset vil introducere teknikker, og give hver enkelt lærer mulighed for at udvikle egne metoder. Der vil blive øvet superviseret og evalueret undervejs.
Børn og unge i vores samtid
Vi fordyber os i det psykologiske element af et præstationssamfund. Hvilken indvirkning har skole, SoMe og kulturen derhjemme på barnet og den unges mentale udvikling? Hvilke tendenser er særlig kendetegnet ved et barn der vokser op i en verden, hvor det man ‘kan’ er mere værd end den man ‘er’? Hvordan omsætter vi denne viden til konkret praksis i måden vi er med klassen? Og hvilke krav stiller det til dig, som lærer?
Den nye forældergeneration
Hvad kæmper den nye forældregeneration med? Og hvilke udfordringer skaber samarbejdet med forældre for lærere i dag? Vi kigger på hvordan vi sætter rammerne for et godt forældresamarbejde, hvilken form for relationskompetence der er fundamentet for et godt samarbejde, og sammen udvikler vi et kodeks, det vil minimere både tid og ressourcer der bruges på forældrekontakt. Det vil skabe mere ro i dit system.
Efter kurset vil du have lært
- Hvordan du sætter rammerne for din egen trivsel (HVER dag!)
- Hvorfor nervesystemet påvirker hvordan vi går og har det (- og hvordan vi stabiliserer det)
- Hvilken betydning selvgrænsning har, og hvordan grænser sættes omsorgsfuldt (Dette frigiver uanede mængder af energi)
- Hvad timing i kommunikation har af betydning for kontakt til børn, unge og forældre.
- Hvad relationskompetence helt konkret er, og hvordan det helt simpelt bruges hver dag
- Om vores samtid og det paradigmeskifte der ligger i nutidens forældreskab
- Hvordan du herfra skaber stærkere (og tættere) samarbejde med kollegaer, forældre og elever
- At skabe bedre forudsætninger for at du trives i dit job, og glædes over den betydning du har for SÅ mange mennesker

Lidt om mig, Janne:
Jeg er uddannet akademiker med cand.scient. idræt og psykologi og sideløbende gennemførte jeg også en europæisk master i sportspsykologi back in the days.
Jeg fandt dog ret hurtigt ud af at arbejdet med mennesker er alt andet end akademisk. Jeg har derfor de sidste +15 år uddannet mig i kognitiv terapi, acceptance & commitment therapy, relationskompetemt ledelse og familie og psykoterapi.
Jeg startede Mental Motion tilbage i 2010, og har siden siddet i +10.000 samtaler med unge og forældre, uddannet mange hundrede trænere, ledere og lærere, og holdt utallige foredrag. Altid med øget trivsel som mål.
Mine kurser tager afsæt i de relationelle redskaber, der kan skabe den tryghed og dermed tillid, der skal til for at alle føler sig både hørt og set. Altså grundlaget for at vi som mennesker kan trives; at nogen forstår, ser og hører os. Jeg underviser i kommunikative kompetencer, forståelse for vores samtid, for relationer, for kulturen vi skaber og kombinerer det alt sammen med massevis af konkrete værktøjer, øvelser og dialoger.
Priser
Kurset kan afholdes på flere forskellige måder:
1 enkelt dag, 2 hele dage, 4 halve dage eller 4 hele dage – alt efter hvor meget i dybden I vil, og har mulighed for.
Prisen afhænger af jeres behov.
Skriv til mig, og jeg kan sende uddybet pdf med moduloversigt, anvendt litteratur og program for dagene.