-
Kategorier
- Atleter (42)
- Forældre (17)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (4)
- Træner (28)
-
Seneste indlæg
For mange sportsudøvere er det ikke manglende bevægelse, som er problemet i en periode uden sporten. Tværtimod oplever vi i Mental Motion, at vi skal støtte vores atleter i at holde lidt igen og planlægge en hverdag, som er så tæt på deres normale træningsuge. Vi oplever mange som grundet den ekstra tid, der kan være i en ferie eller en anden længere pause, skruer op for deres træningsintensitet, hvilket selvfølgelig er helt okay, hvis det er gjort i samarbejde med din fysiske træner/træner med en god grund.
Et vigtigt budskab er dog, at det er vigtigt, at du undgår overtræning/overbelastning og ikke mindst, at du ikke mister motivationen grundet fysisk overbelastning. Vi giver dig her 6 råd til, hvordan du kan komme styrket igennem en længere pause.
Fik du ikke læst første del, så anbefaler vi, at du gør det HER
Hold så vidt mulig fast i dine faste rutiner – f.eks. skole, arbejde og træning derhjemme, hvis det er muligt. På den måde skaber du en stadig tryghed i det, du gør, samtidig med at du er godt forberedt til at vende tilbage til din sport og den normale hverdag igen. Brug evt. søndagen til at planlægge din næste uge frem.
Øv dig i at være tilstede i dit nærvær med din familie og venner. Se de almindelige stunder (morgen-, middag- og aftensmad) som særlige stunder, hvor I kan være sammen. Se dette som en mulighed for, at aftale daglige stunder, hvor I gør noget sammen uden mulighed for at blive afbrudt.
Lav gode rutiner med din hjemmetræning og sørg for at følge et program. Men udfordre gerne din hjerne og krop på andre måder at bevæge sig på. Har du snakket om få yoga ind i din hverdag? Måske er det tiden.
Lav en liste over ting du gerne vil bruge mere tid på:
Tag fat i din mentaltræner – eller en anden kompetent – og planlæg, hvordan du kan mentaltræne i denne periode. Mulighederne er mange, find videoer og analyser dig selv – hvordan bevæger du dig? Hvordan ser dit kropsprog og attitude ud? Hvad gør du, når du kommer under pres?.
Det kunne også være, at det skulle være nu, at mindfulness som opmærksomhedstræning skulle have chancen?
Det bliver i denne periode uden for sporten helt afgørende, at du minder dig selv om og reflekterer over, ”hvorfor” du dyrker din sport? Hvad er det ved de mange timers træning og kamp/konkurrencer, som du elsker? Og hvad er det for nogle værdier, du bestræber dig på at leve op til og som skal hjælpe dig til at navigere med større handlekraft og stolthed?
Du kan med fordel i stedet for at lave en ”to-do”-liste, lave en ”ta-da”-liste. I stedet for at skrive ting ned du skal gøre i løbet af dagen, skriver du ned, hver gang du har gjort noget – selv de helt små ting. Skriv det ned på din ”ta-da”-liste som en hyldest til dig for at lykkes med det du gør. Tag en mental udfordring og mød dagen med en nysgerrig for, at alt kan ske – du skal blot lægge din digitale redskaber væk og gå i gang. Det bliver spændende at se, hvor meget du egentlig får gjort på en dag.
Det er en vigtig periode at vedligeholde og ikke mindst arbejde med vores fysiske og mentale sundhed. Værn om dine relationer og find glæden i det du dagligt lykkes med.
Hvis du er nysgerrig på, hvordan vi arbejder med mentaltræning i Mental Motion, så følg knappen herunder og læs mere herom.
Mental Motion
Holte Midtpunkt 23. 3 sal
2840 Holte
kontakt@mentalmotion.dk
Tlf.: 61330467
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251