
-
Kategorier
- Atleter (58)
- Forældre (31)
- Mød en MM atlet (31)
- Team (6)
- Træner (31)
-
Seneste indlæg
Udover rollen som mor med utallige timer bag rattet til og fra træning og kampe har Annie også ageret holdleder. Læs med her, og få Annie’s perspektiv på livet som mor til et stort fodbold talent.
I samarbejde med Mediano har vi sat fokus på sportsforælderrollen i en podcast ledet af U17 landstræner Kristian Mørch. Her havde Janne fra Mental Motion fornøjelsen af at kommentere på et interview med Annie Harder. Denne artikel bygger på Annie’s mange gode pointer om rollen som mor på sidelinjen til et sportsbarn.
Annie fortæller om livet som fodboldmor med mange lange køreture i hverdagen og et stramt fodboldprogram i weekenden. Hendes perspektiv er meget sigende for hele den familieafklaring, der har fundet sted i familien Harder. Hun fortæller nemlig, hvordan hun udnyttede tiden imens Pernille trænede til ‘alenetid’ eller til at løbe en tur, i stedet for altid bare at sidde og se på. Det handler om at få det bedste ud af tiden.
Hun fortæller også om det store udbytte, der er i at sidde med sin datter så mange timer i en bil dagligt. Her kan mange spændende snakke finde sted og relationen kan styrkes.
Hvis du skal overleve i sportens verden, er det afgørende at have fokus på det faktum, at alt går op og ned. Nogle gange scorer man mål og andre gange ikke. Annie fortæller, at de har talt meget om, hvad det vil sige at være en holdspiller og være en del af et hold.
Det er en vigtig pointe at have med sig, for at kunne klare de hårde overgange, der hører med til elitesport.
Skader, klubskifte, trænerskifte, flytte hjemmefra, pres fra skole, udfordringer i relationer, osv.
Det er alt sammen noget, der har en betydning for din evne til at kunne præstere på banen.
Annie fortæller, at Pernilles storesøster også var et stort fodboldtalent, og at hun (hvis hun ville) kunne have udviklet de samme færdigheder som Pernille.
Men hun ville ikke. Hun ville hellere noget andet. Det sociale, skolen og alt det udenom trak mere i hende end træning, transport og en presset hverdag. Og så er det jo bare sådan det er, siger Annie.
Barnet skal selv sige til og fra. Det er ikke min opgave at beslutte noget på deres vegne. Så hvis de ikke vil mere, så er det bare sådan det er. Så skal de nok noget andet. Det er altid deres valg, siger hun.
Pernille har altid villet det. Virkelig villet det. Hun stod selv op kl. 5 for at cykle til træning på et hold kun med drenge. Det er aldrig noget, vi har presset på for. Alt har været 100% hendes eget valg.
Ikke særlig meget. Hvis du spørger Annie. Man må vælge, siger hun. Enten går du fuldt ud i det ene, eller også satser du på det andet. Det her med at skulle kunne klare det 100% begge steder er dømt til at fejle.
Det betyder ikke, at man ikke kan gå i skole, du må bare være afklaret med, hvor meget fokus det kan få, og hvad konsekvenserne så er af det.
1. Lad dit barn beslutte hvad der er rigtigt for ham eller hende. Et ønske om en karriere i sport (og et liv, med 180 km./t. og kæmpe pres) skal altid komme fra barnet selv.
2. Fokusér på udvikling. Støt op om fokus på udvikling og det at forbedre sig.
3. Sørg for at der er balance i livet. Det er vigtigt med et liv, der fungerer udenfor sporten. Sporten må ikke fylde alt. Der SKAL være tid til også bare at have fri (Selvom sporten selvfølgelig ALTID må prioriteres i første række).
Du kan lytte til hele podcasten HER – hvor du får det fulde interview med Annie – koblet på min holdning til livet på sidelinjen som sportsforælder.
Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan hjælpe dit barn til et øget fokus på proces og udvikling – og hvordan man er en god holdspiller, så få adgang til en masse artikler og podcasts inde på vores gratis online site Sidelinjen.
© Copyright Mental Motion ApS · Danmark · CVR nr. 38752251